Nem szabad elfogyasztani!

2022.02.08. 18:50

Cianidveszély miatt mandulatermékeket hívtak vissza

Aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.

Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandulatermékeknél cianidveszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nébih visszahívta ezeket a termékeket. A magas keserűmandula-tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul.

A hivatal arra kérte a vásárlókat, hogy az Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott terméket ne fogyasszák el! Szintén problémát észleltek az Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandulánál, amely ugyancsak a Müller üzletláncban kapható és Spanyolországból származik. Ennek a minőségmegőrzési ideje idén augusztus 10. A dennree 250 grammos, spanyolországi eredetű Európai mandulát ugyancsak érinti a visszahívás, az idén augusztus 26-ai lejáratú termékeket nem szabad elfogyasztani!

A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!