Embercsempészés lehetősége

2022.02.03. 12:30

Megtalálták Kárpátalján a magyar légteret megsértő helikoptert (videó)

Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint munkatársaik Kárpátalján megtalálták azt a Aérospatiale Alouette III típusú helikoptert, amely feltételezések szerint január 31-én az éjjeli órákban megsértette a magyar légteret – olvasható a Kárpáti Igaz Szó cikkében.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat közleménye szerint azt követően, hogy az ukrán és a magyar hatóságok is észlelték a Magyarország légterébe belépő ismeretlen légi járművet az Ukrán Biztonsági Szolgálattal közösen kiterjedt kutatóakciót indítottak a vasmadár után – írja a Magyar Nemzet

A helikopterre a Huszti Járásban, Alsóhidegpatak (Nizsnij Sztudenij) település közelében, egy gyalogosan is nehezen megközelíthető hegyi tisztáson bukkantak rá. Leszja Fedorova, a Munkácsi Határőrosztag szóvivője azt közölte, hogy munkatársai a gép átvizsgálása során az utastérben csempészcigarettát találtak, de 

azt sem zárják ki, hogy embercsempészésre is használhatták a 150 ezer dollár értékű helikoptert. 

A légi jármű a két pilótán kívül 6 főt képes szállítani. A magyarul pacsirtának elnevezett egymotoros gép belső hasznos terhelése 750 kg, hatótávolsága: 550 km, utazósebessége pedig 185 km/h. A helikoptert egyelőre a hatóságok őrzik, tart a nyomozás az ügyben. Nemzetközi repülési előírások megsértése miatt indult eljárás.

A megyei rendőrség az esettel kapcsolatban hivatalos közösségi oldalán azt közölte, hogy a nyomozásban eddig három gyanúsított van, két munkácsi és egy huszti illetőségű férfit került a nyomozók látókörébe. 

Eddig annyit sikerült kideríteni, hogy a helikoptert tavaly novemberben az egyik észak-ukrajnai megyében vásárolták, amelyet teherszállításra alakítottak át. 

A helyszínelés során több mint 500 doboz  adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak a helikopterben. A füstölnivalót lefoglalták.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Részlet a videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!