Vízközelben Hollandiában

2022.03.31. 13:04

A világ egyik legszebb falujában a postás is csónakkal jár

Akár egy mesefilm díszlete is lehetne az a holland falu, ahol utcák helyett csatornák, valamint rengeteg virág fogadja a látogatókat – írja az Origo.

Az 1230 körül alapított Giethoorn 122 kilométerre északkeletre fekszik Amszterdamtól. Autókat itt hiába keresne az ember, mivel a falut összesen 7 és fél kilométernyi csatorna szeli keresztül-kasul, amelyeken ötven fahíd ível át.

A forgalom így alapvetően a vízen bonyolódik elektromos motorral működő csónakokkal. Ezeket suttogónak nevezik, mivel olyan halkan közlekednek, hogy egyáltalán nem zavarják a mesebeli falu nyugalmát. Még a postás is csónakkal hozza meg a küldeményeket.

Giethoorn szépségét természetesen a turisták is felfedezték. Aki autóval jön ide, annak le kell raknia az autót a település szélén, és csónakot kell bérelnie. Télen viszont, ha befagynak a csatornák, akár végig is lehet korcsolyázni az egész falun.

Az Origo összeállított képgalériát is Giethoornról, ami ITT tekinthető meg.

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!