Ne csak szurkolj, segíts!

2022.03.26. 18:45

Óriás élőképpel hívta föl a figyelmet a háborús menekültek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet a Vivicittán

A különleges akcióhoz Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó is csatlakozott

A Telekom Vivicittá 2022 hétvégi futóverseny szombati napján óriás élőképes figyelemfelhívó akciót szervezett a Margitszigeten az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe a versenyen indulók mellett a szervezet önkéntesei, köztük Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó is bekapcsolódtak. A látványos esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a háború elől menekülők megsegítésére.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva segíti az orosz-ukrán háború elől menekülőket. Jelentős magyarországi szerepvállalása mellett összesen 10 ukrán régióban – köztük Kárpátalján – támogatja többek között élelmiszerrel, higiénés eszközökkel, gyógyszerrel, szállásadással, információval, pszichoszociális támogatással, hivatalos ügyek intézésével, tolmácsolással az otthonukat elhagyni kényszerülőket.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet a verseny mindkét napjára saját sátorral települ ki (22-es), ahol közösségi játékok szervezése mellett lehetőséget biztosít a rendezvényen résztvevők számára, hogy bankkártyával vagy készpénzzel adományozzanak. A szolidaritásukat kifejező támogatónak egy az összefogást jelképező karkötővel mondanak köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei.
 
A Segélyszervezet hosszú távú segítségnyújtásra készül, így folytatja adománygyűjtését a 1353-as adományvonalon, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon feltüntetett valamennyi formában.  

Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában