Remekművek születtek itt

2022.04.13. 16:15

Eladó Ennio Morricone pazar római lakása

A kétszintes, húszszobás, nyolc fürdőszobás, hatalmas fogadóteremmel rendelkező tetőtéri lakás a 15. században épült, számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található.

Eladják a 2020-ban elhunyt Oscar-díjas zeneszerző, Ennio Morricone Róma szívében lévő, 1000 négyzetméteres pazar lakását.

A kétszintes, 20 szobás, nyolc fürdőszobás, hatalmas fogadóteremmel rendelkező tetőtéri lakás a Piazza Venezián található, és csodálatos kilátás nyílik belőle a Capitoliumra és a II. Viktor Emánuel-emlékműre (A haza oltára). Ebben a lakásban írta remekműveit a híres zeneszerző.

A penthouse eladásával Morricone négy gyermeke bízta meg a Christie's aukciósházat. A kikiáltási ár a római sajtó szerint 12 millió euró (4,5 milliárd forint).

A lakás a 15. században épült, számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található. A házat a barokk szobrász és építész, Giacomo Della Porta tervezte, aki a Szent Péter-bazilika kupoláját is készítette.

A nappalik teraszra nyílnak, ahonnan körpanoráma nyílik az örök város háztetőire.

A lakásban számos interjú készült Morriconével, és az Ennio című dokumentumfilm egy részét is ott forgatták, melynek rendezője az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore volt.

Ennio Morricone 1928-ban született, és több mint 500 filmhez és televíziós produkcióhoz komponált zenét, valamint száznál több más szerzeményt írt.

Leghíresebb alkotásai között szerepel a Cinema Paradiso, a Volt egyszer egy Vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét vagy legutóbb az Aljas nyolcas című film zenéje. 2014 és 2019 között Ennio Morricone csak Európában 111 koncertet adott. A legendás komponista 2020. július 6-án halt meg szülővárosában, Rómában, 91 évesen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!