Természeti csapás

2022.04.13. 08:50

Már 56 halálos áldozata van a Fülöp-szigeteki trópusi ciklonnak

Csaknem 200 sérültről tudni, mintegy 30 embert eltűntként tartanak nyilván, és több mint 60 ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat.

Tovább nőtt, 56-ra emelkedett a Megi nevű trópusi vihar miatti esőzések, árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken – jelentették szerdán helyi hatóságok.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint csaknem 200 sérültről tudni, mintegy 30 embert eltűntként tartanak nyilván, és több mint 60 ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat.

A mentési munkálatokat nehezítik a folyamatos esőzések, és 63 térségben még mindig nincs áram.

A Megi, helyi nevén Agaton nevű trópusi vihar a múlt hét végén csapott le a Manilától 659 kilométerre délre fekvő Kelet-Samar tartománynál lévő Calicoan-szigetnél, majd az ország középső és déli része felé haladt tovább. Hétfő estére trópusi depresszióvá szelídült, óránként 45 kilométeres sebességgel halad előre, a széllökések legnagyobb sebessége óránként 60 kilométer.

A Fülöp-szigeteken évente átlagosan 20 trópusi vihar halad át, többségük a júniusban kezdődő esős évszakban. A szigeteken pusztító legsúlyosabb vihar a Haiyan szupertájfun volt, amely 2013 novemberében 6300 ember halálát okozta, 4 millió ember kényszerült elhagyni miatta otthonát.

Borítókép: MTI / EPA / PCG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!