Tragikus baleset

2022.05.30. 16:44

Lavina pusztított a Sziklás-hegységben

Egy hegymászó meghalt, két további pedig megsérült egy lavinában, ami vasárnap zúdult le a Sziklás-hegység területén működő Nemzeti Parkban, az Egyesült Államok Colorado államában.

A Nemzeti Park munkatársainak jelentése szerint, helyi idő szerint délelőtt 9 óra körül sziklaomlással is járó lavina indult meg a Meeker-csúcson. A jelenséget a közelben túrázó hegymászók közül többen saját szemükkel látták - írja az Origo.

A lezúduló szikla- és hótömegnek azonban áldozatai is voltak, a park szóvivőjének tájékoztatása szerint egy nő és két férfi sérült meg a lavinában. A keresést és a mentést nehezítették a zord, kifejezetten télies időjárási viszonyok.

Végül a keresésükre indult mentőcsapat tagjai mindhárom személyt megtalálták. A nő könnyű sérüléseket szenvedett.  Az egyik férfit kora délután - amikor az időjárási viszonyok ezt lehetővé tették - egy mentőhelikopter bevetésével szabadították ki a hóból, őt csörlő segítségével emelték fel a gépbe. A sérültet egy közeli egészségügyi intézménybe szállították. A harmadik áldozatot, azaz a másik férfi holttestét vasárnap késő délután találták meg a lavinával együtt lezúdult törmelék alatt.

Címkék#lavina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!