Színes programokkal

2022.05.26. 09:30

Vasárnap várja a családokat a Gyermekvasút

Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson május 29-én, a Gyermeknapon - közölte a MÁV Zrt.

Vasárnap a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A rendezvényen a vonatok 40-50 percenként járnak, és nosztalgiavonat is közlekedik

- áll a közleményben.   

A közlemény szerint a kisebbeknek lesz arcfestés, óriás színező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár és akadálypálya is. A színpadon 11 órakor fellép a Mesekocsi Színház, később zsonglőrbemutató szórakoztatja a nézőket, akik a családi kvízversenyben is részt vehetnek. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak a Volánbusz karrierjáratára, ahol kipróbálhatják az autóbusz-vezetéstechnikai szimulátort. A vasútrajongók hajtányozhatnak és több terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. 

A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival is megismerkedhetnek a gyerekek - ismertették.   

A MÁV Zrt. a rendezvényre érkezőknek javasolja, hogy közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre, parkolni csak a P+R parkolókban lehet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!