Megszaporodtak a vérszívók

2022.06.13. 18:17

Tizenhárom megyében folytatódik a szúnyogirtás

Tizenhárom megye 246 településén folytatódik a szúnyogirtási program - közölte a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.

A következő napokban a turisztikailag kiemelt tópartokon, a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó térségében gyérítik a szúnyogokat, és folytatódnak a korábban megkezdett munkák Szolnok térségében, a Bodrog és a Dráva mentén, valamint Csongrád-Csanád megyében és Sopron környékén. Platós gépjárművön rögzített berendezésekkel permetezik ki a szúnyoggyérítésre alkalmas - a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan - anyagot este és éjszaka.
A beavatkozások programja településekre lebontva megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, valamint az önkormányzatok is tájékoztatják a lakosságot - közölték.
A gyérítés annál is inkább szükséges, mert az elmúlt hét kifejezetten csapadékos, szeles időjárása miatt a tervezett munkák több településen elmaradtak. Mindeközben a jelentős esők után kiterjedt vízfelületek jöttek létre, amelyek élőhelyként szolgálnak a csípőszúnyoglárvák számára 

- olvasható az OKF közleményében.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!