Nyeregben

2022.06.24. 15:10

Újra lóra ült II. Erzsébet brit királynő

Kilenc hónappal azután, hogy abbahagyta korábban kedvelt hobbiját, a lovaglást, most újra lóhátra ült az angol királynő.

A most 96 éves brit királynő állítólag orvosai tanácsai ellenére döntött amellett, hogy újra lóra száll. Sőt, mindezt néhány nappal azt követően tette, hogy – legalábbis egyes szemtanúk szerint – elhagyta sétabotját, melyre jó ideig mozgási nehézségei miatt járás közben támaszkodott – írja a Daily Mail cikke nyomán az Origo

Ez fontos változás ahhoz képest, hogy nemrégiben még corgi fajtájú kutyáinak sétáltatásához is golfautóba ült, mert a gyaloglás túlságosan megerőltető lett volna számára.

Egy magát közelebbről meg nem nevező forrás szerint II. Erzsébet ezen a héten kedden már sétabotja segítsége nélkül találkozott a canterburyi érsekkel a windsori kastélyban. A Buckingham-palota közleménye szerint pedig az uralkodó mozgási nehézségei ellenére azt is tervezi, hogy
hamarosan az Edinburgh-i Holyroodhouse-palotába megy, ahová a királyi család többi tagja is megérkezik, hogy június27. és július 1. között eleget tegyenek több protokolláris kötelezettségnek. 

II. Erzsébet azóta a lovaglás iránt szenvedélyesen elkötelezett személy hírében áll, amióta 1929-ben – hároméves korában – egy pónilovat kapott ajándéka. Életének későbbi szakaszában versenyló-tulajdonos és lótenyésztő is volt.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!