Paradicsom kisokos

2022.07.03. 11:20

Hogyan lesz bőséges a paradicsomtermés?

A paradicsom termesztése kezdő kertészeknek is sikerélményt adhat, persze oda kell rá figyelni.

Az időjárás idén nagyon kedvező a paradicsom számára. Ahhoz, hogy szépen fejlődjenek a növények, és bőségesen hozzanak termést, igényelnek némi extra gondoskodást, hiszen hiába egyszerű a paradicsom termesztése, az odafigyelésért azért meghálálja ez a növény is - írja a Ripost.

A paradicsomnak rengeteg tápanyagra van szüksége, nem véletlen, hogy ültetéskor tanácsos némi trágyát tenni az ültetőgödörbe. Szebben fog növekedni, és sokkal több termést hoz, ha időnként adunk neki lombtrágyát. Vízigényes növény, ami akár két liter vizet is elpárologtat naponta, ezért soha ne feledkezzünk meg az öntözésükről: naponta locsoljuk be őket jó alaposan úgy, hogy a levelek szárazak maradjanak. A locsolást az esti vagy a reggeli órákra időzítsük.

Prune,The,Water,Shoots,That,Grow,Between,The,Stems,And
Forrás: Shutterstock

Fontos, hogy a paradicsom hónaljhajtásait rendszeresen kicsípjük. Ha túl sűrű a lombozat, hamarabb támadják meg a gombabetegségek a növényeket. Érdemes hetente egyszer átnézni a töveket, és néha megritkítani őket. Egyszerre túl sok levelet azonban ne csípjünk le, mert azzal sokkolhatjuk a tövet. A folytonnövő fajtákat érdemes szemmel tartani, és ha kell, a támrendszerhez kötözni őket, hiszen egy viharban könnyen letörhet a száruk a növényeknek, de az is előfordulhat, hogy kötözés nélkül nem bírják el a bogyók súlyát.

Fotó: illusztráció
 

Címkék#paradicsom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!