Érdemes odafigyelni

2022.07.16. 10:46

Műanyagmentes július: egyszerű, betartható tippek

Textil szatyor, kulacs – ha ennél is többet szeretnénk tenni az idei Műanyagmentes Július kihívásért, fogadjuk meg a Rakun Dobozközösség 3+1 tippjét! Az alábbiak minimális odafigyelést igényelnek, de jelentősen csökkenthető velük a műanyag hulladék mennyisége és még a kiadások is - írja a Lakáskultúra.hu.

Műanyagmentes szépítkezés

A fürdőszoba is lehet műanyagmentes és itt is sokat tehetünk a fenntarthatóságért. Használjunk például cserélhető fejű fogkefét! Ennél a változatnál csak a fejet kell kidobni, így 80%-kal kevesebb műanyag fogy. Sajnos a bambusz fogkefe sem a legjobb megoldás, mivel ugyanúgy eldobható szemét keletkezik belőle, ráadásul a legtöbb ilyen fogkefe bambusztörmelékből van összeragasztva, ami miatt nem bomlik le rendesen.

Az egyszer használatos borotva sem újrahasznosítható és évente több mint 2 milliárd tonna műanyag borotva köt ki az óceánokban. Ráadásul a többször használható borotva pár ezer forintba kerül több évre, míg az eldobható borotvák éves költsége 20.000 Ft körül is lehet. Vattakorong helyett pedig használjunk mosható változatot.

A teljes cikk ide kattintva olvasható. 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!