Irtják a vérszívókat

2022.08.01. 17:30

Nem lesz kegyelem a szúnyogoknak!

A héten országszerte 72 településen és 9 budapesti kerületben folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Budapesten a III., IV., XIII., XI., XVI., XVII. XXI., XXII., XXIII. kerületben, illetve a többi között Ercsiben, Érden, Százhalombattán, több Dráva menti és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen lesz beavatkozás irtják a szakemberek a vérszívókat.

A hosszú aszályos időjárás következtében ugyan mérséklődött a szúnyogártalom, ám a hétvégi felhőszakadás kedvezett a szúnyogok megjelenésének 

– tették hozzá.

Mint írták: a hétvégi esők hatására néhány régióban várhatóan emelkedik a szúnyogártalom mértéke, elsősorban azokon a területeken, ahol tovább megmarad a lehullott esővíz.

A katasztrófavédelem által megbízott szakértők folyamatosan nyomon követik a tenyészőhelyek állapotát, ahol szükséges, sor kerül a lárvák, később pedig a kifejlett egyedek elleni védekezésre – ismertették.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy 

az esőzések után a lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentése érdekében, a ház körüli tartályokban, kaspókban felgyűlt víz kiöntésével, vagyis az élőhelyek felszámolásával.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!