Hősök

2022.08.18. 10:00

Születésnapjukat ünneplik hazánk motoros vérszállítói

A Vérlovagok kitartóan támogatják munkájukkal az egészségügyi ellátórendszert.

Csoportkép a motoros vérszállítókról

Forrás: Facebook/@verlovagok

Kétéves a sürgősségi motoros vérszállítás Magyarországon, második születésnapjukat ünneplik a Vérlovagok, hazánk egyetlen önkéntes sürgősségi vérszállító közösségének tagjai – közölte a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány.

Az alapítvány fenntartásában működő közösség küldetése, hogy az életet jelentő vér a megfelelő időben legyen a megfelelő helyen az egész országban, az év minden napján. A magasan képzett és tapasztalt önkéntesek ennek érdekében az elmúlt esztendőben is több mint százezer kilométert tettek meg megkülönböztető jelzés használata mellett.

A magyarországi önkéntes közösség 2020-ban történt megalakulásával hazánkban hiánypótló tevékenységet végző szervezet jött létre, amelynek célja, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszert támogatva, az illetékes hatóságokkal és az egészségügyi kormányzattal együttműködésben lássa el feladatait, őrizve és tovább gyarapítva a Vérlovagok jó hírét és megbecsültségét.

A Vérlovagok munkájáról ebből a videóból tájékozódhat részletesebben:

A Vérlovagok megalakulásának második évfordulója alkalmából a magyarországi sürgősségi motoros vérszállítók augusztus végén közös születésnapi motoros túrára invitálnak valamennyi érdeklődőt. 

Az esemény részleteit ebben a Facebook-posztban találja meg:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!