Ország-világ

2020.07.18. 18:24

A Balatonba esett egy horgász, miután fejbevágta a vitorlarúd

A hajó vezetője horgászni indult az éjszakai vizen, de a visszaút során a vitorlás bummja fejbe ütötte. Az ütéstől egyensúlyát vesztette, és a korláton át a vízbe esett.

Forrás: Shutterstock

A Balatoni Vízirendészet ügyeletére 2020. július 16-án éjszaka érkezett segélykérés szerint személyzet nélkül sodródott egy hajó a part felé az Ábrahámhegy előtti vízterületen – olvasható a rendőrség honlapján.

Vezetője horgászni indult az éjszakai vízen, de a visszaút során a vitorlás bummja fejbe ütötte. Az ütéstől egyensúlyát vesztette, és a korláton át a vízbe esett. Az erősödő szélben már nem sikerült utolérnie a hajót, így a partra úszva kért segítséget.

A fonyódi vízirendőrök késlekedés nélkül a vitorlás után indultak. A hajót – még mielőtt abból baj történhetett volna – a parttól nagyjából egy kilométerre megtalálták, és épségben az ábrahámhegyi kikötőbe vontatták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!