Járvány

2020.04.27. 14:23

A brit posta születésnapi bélyegzővel köszönti a veterán adománygyűjtőt

A századik életévét csütörtökön betöltő Tom Moore kapitány 29 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat számára.

BRITAIN-HEALTH-VIRUS-CHARITY-WAR

Forrás: AFP

Fotó: JUSTIN TALLIS

Thomas Moore kapitány csütörtökön tölti be századik évét. A brit veteránt – aki 29 millió fontot (11,7 milliárd forint) gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára – azzal ünnepli a Királyi Posta, hogy péntekig minden levelet születésnapi köszöntésével bélyegeznek le.

„Boldog 100. születésnapot Thomas Moore kapitánynak, az NHS adománygyűjtő hősének 2020. április 30-án” – idézte a BBC News a bélyegző feliratát.

A háborús veterán születésnapja előtt határozta el, hogy száz kört tesz meg bedfordshire-i házának kertjében, hogy ezzel a teljesítménnyel ösztönözze adakozásra a briteket a koronavírus-járvány élvonalában küzdő egészségügyi dolgozók számára.

Az egykori katona eredetileg ezer fontot akart gyűjteni, de ezt a célt már az első nap túlszárnyalta, és jelenleg már 29 millió fontnál (11,8 milliárd forintnál) tart az adománygyűjtés. Közben Moore, aki csak járókerettel tud sétálni, kétszáz körre bővítette vállalását.

David Gold, a Királyi Posta közönségszolgálatának igazgatója hangsúlyozta, hogy Thomas Moore kapitányt szívébe fogadta a világ rendkívüli teljesítményéért, és a posta számára megtiszteltetés, hogy ezzel a különleges bélyegzővel köszöntheti.

A veterán születésnapjára rengeteg üdvözlőlap érkezik a világ minden tájáról. Eddig már több mint százezer lapot továbbítottak, és a születésnapig további több ezer várható.

Az üdvözleteket abban az iskolában állítják majd ki, ahová Tom kapitány unokája jár.

A veterán duettje, amit Michael Ball-lal együtt énekelt el, közben a brit slágerlista élére ugrott. A You'll Never Walk Alone feldolgozását 82 ezer példányban adták el, s a bevétel szintén a brit egészségügyi szolgálatot támogatja.

Tom kapitány lett az első százéves, aki a zenei toplista élére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!