Állatvédelem

2019.05.23. 06:15

A Prada is száműzi kínálatából a szőrmét

A luxus divatház szerdai Twitter-bejegyzése szerint az állati szőrme használatának tilalma a 2020-as tavaszi-nyári női kollekciótól lép érvénybe.

Forrás: Shutterstock

Az iparág több másik meghatározó szereplőjének példáját követve a Prada olasz divatház is száműzi kínálatából az állati szőrmét.

A Prada, a Miu Miu, a Church's és a Car Shoes márkákat magába foglaló Prada-csoport ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért és az állati szőrme divatiparbeli helyettesíthetőségéért küzd.

Az elmúlt néhány évben az iparág olyan meghatározó szereplői, mint a Versace, a Gucci és a Burberry is hátat fordítottak az állati szőrmének.

„Az innovatív anyagokra való koncentrálás lehetőséget ad a cég számára, hogy kiszélesítse a kreatív tervezés határait, miközben kielégíti az etikus termékek iránti keresletet” – fogalmazott közleményében Miuccia Prada vezető tervező.

A Prada-csoport közlése szerint a még raktáron lévő szőrmés termékek értékesítését tovább folytatják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!