elkelt

2019.05.19. 20:16

Aranyáron vettek meg egy használt papírtányért

Tízszeres áron kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain írt egy koncert előtt.

Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét – közölte a Julien's amerikai online aukciósház.

A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt vártak a pizzatányérért, amire az 1994-ben, 27 évesen elhunyt rockzenész írt – közölte a Julien's.

Cobain fekete jelölőfilccel jegyezte fel a tányérra a számok sorrendjét egy 1990-es washingtoni koncert előtt.

Ugyanezen az aukción 75 ezer dollárért cserélt gazdát az a rombuszmintás kardigán, amit a zenész öngyilkossága előtti utolsó fotóján viselt, a ruhadarabot előzetesen 20 ezer dollárra becsülték.

A Nirvana 1985-ben alakult, 1991-es Nevermind című lemezükből több mint 30 millió példány fogyott a világon, rendre minden idők legjobb albumai közé választják.

A Julien's MUSIC Icons című aukcióján többek között Prince, Madonna, Kurt Cobain, a Queen, Elton John, Bob Dylan, Elvis Presley, Lady Gaga, Greg Lake és Beyoncé´összesen 670 relikviáját szerezhették meg a gyűjtők.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!