18 karát

2019.04.22. 22:16

Arany fürdőkádat ismert el a Guinness Világrekordok

A világ legnagyobb súlyú arany fürdőkádjaként ismert el hétfőn a Guinness Világrekordok egy 154,2 kilogrammos aranymedencét, amelyben egy termálfürdő vendégei relaxálhatnak Szaszebo japán városban.

Az 1,3 méter átmérőjű aranykád elég tágas ahhoz, hogy két ember kényelmesen eleressze magát benne – közölte a fürdő igazgatója.

A világrekordok könyve megerősítette, hogy a 18 karátos aranyból készült, szabályos kör alakú medence nemcsak szépen csillog, hanem a gyarkorlatban is megfelelően használható.

A kád 800 millió jenbe (kétmilliárd forint) került, tokiói aranyművesek készítették a teljes felújításon átesett szaszebói termálfürdő számára.

An 18-carat " target="_blank" rel="noopener">#GOLD bathtub weighing 154.2 Kg at a hot spring resort in southwestern Japan was recognised by Guinness World Records as the heaviest in the world.

The tub worth 800 million yen (227 million baht) measures 1.3 metres in diameter. " target="_blank" rel="noopener">@GWR @japan @JPN_PMO @JapanGov pic.twitter.com/VurQ0mLY1u

Az exkluzív kád óránként 5400 jenért (13 700 forint) vehető igénybe, egyszerre legfeljebb négy személy által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!