Pontos idő

2018.05.26. 09:26

Autista fiú kedvéért jár a toronyóra

A törökbálinti katolikus templom órája már évek óta 8 óra 19 percet mutatott, most azonban újra jól működik Gerendai Ádámnak köszönhetően, aki rajong az időmérő szerkezetekért.

Más a toronyórát lánccal képzeli el, Gerendai Ádám azonban a szerkezet helyrehozásával is megelégszik. Az autista fiatalember édesanyja, valamint osztályfőnöke, Apró Zoltán segítségével kérvényt adott be Elek Sándor törökbálinti polgármesterhez, hogy amennyiben lehetséges, javítsák meg a templom óráját, amely különösen kedves számára. Gerendai Ádám kiskora óta gyűjti az időmérő szerkezeteket. Közel ötven óra gyűlt össze az elmúlt évek alatt, nagy részük nem jár, és ezek az órák évek óta szintén éppen 8 óra 19 percet mutatnak, ugyanúgy, mint a törökbálinti toronyóra. Ádám különösen jól ismeri a magyarországi templomokat, nagyon szereti hallgatni a harangszót, és a legtöbb harangot a hangja alapján is felismeri.

Elek Sándor polgármester elmondta, örömmel tett eleget Ádám kérésének, hiszen amellett hogy örömet szerezhetett ezzel a fiúnak, arról is gondoskodott, hogy a törökbálintiak bármikor könnyedén ellenőrizhessék, mennyi a pontos idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!