Csillagos ég

2017.08.23. 19:37

Bemutatták a legmenőbb űrruhát

Az amerikai feltaláló, Elon Musk, a SpaceX cég vezetője az Instagramon osztott meg fotót a szkafanderről.

Bemutatta az SpaceX jövendő űrhajósainak öltözékét Elon Musk, az amerikai űrhajózási vállalat főnöke: a fehér színű űröltözék láthatóan finom és könnyű anyagból készült, rafinált szabásmintával, fekete ferde csíkokkal.

„Íme az első fénykép a SpaceX űrruhájáról. Többet majd a következő napokban” – közölte Musk az Instagram fotómegosztó portálra kitett fényképhez mellékelt üzenetében.

„Meg kell mondanom, hogy a felvétel valóságos (nem modellről készült). Már teszteltük kettős nyomás alatt légüres térben. Hihetetlenül nehéz volt ötvözni az esztétikát a funkcionalitással. Külön-külön egyszerű” – írta Musk, aki a Tesla autógyár főnöke is egyben.

A SpaceX 1,6 millió dolláros (412 milliárd forint) szerződést írta alá az amerikai űrhajózási és űrkutatási hivatallal (NASA) teherszállító űrkapszulák gyártásáról. A kaliforniai cég legénység szállítására alkalmas kapszulán is dolgozik, amely talán már jövőre elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!