mankiniben

2017.11.22. 12:15

Borat kifizeti a mankinis cseh turistákra kiszabott bírságot

Sacha Baron Cohen magára vállalta annak a bírságnak a kifizetését, amelyet Kazahsztánban szabtak ki hat cseh turistára, mert az általa feltalált kihívó férfi fürdődresszben, az úgynevezett mankiniben fényképezkedett a főváros, Asztana egyik emblematikus helyszínén.

A 46 éves brit komikus Facebookon ajánlotta fel megbírságolt cseh rajongóinak, hogy ha igazolják kilétüket, megtéríti nekik a fejenként 22 690 tenge (18 328 forint) bírságot.

Az informburo.kz által közreadott képen cseh turisták fényképezkednek a Sacha Baron Cohen brit komikus által feltalált férfi fürdődresszben, a mankiniben a kazah főváros, Asztana egyik belvárosi terén 2017. november 10-én. (MTI/AP)

A komikus által kitalált szatirikus figura, Borat parókáját viselő csehek november 10-én az expó melletti téren, az I Love Astana feliratnál vetkőztek csaknem teljesen anyaszült meztelenre, csak a halványzöld mankini takarta nemi szervüket, miközben ülepüket gyakorlatilag pucéran hagyta.

Az „illetlen módon” fényképezkedő turistákat a rendőrség előállította, egy bíróság pedig „kisebb garázdaság” címén gyorsított eljárásban megbírságolta.

A nőgyűlölő és antiszemita kazah tévériporter mankinis figurája a Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című 2006-os áldokumentumfilm-vígjátékban bukkant fel először.

A filmszatírát felháborodással fogadták Kazahsztánban, amelyet sokak szerint elmaradott országként festett le, de a fenntartások ellenére nem tiltották be ottani forgalmazását, sőt a produkció végül fellendítette a közép-ázsiai szovjet utódállam idegenforgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!