vérontás

2020.09.02. 15:59

Célkeresztbe vették a sajtot a vegánok

A vegánok a jelek szerint az erőszakot választották eszközül, hogy kinyilvánítsák a véleményüket. Egy párizsi sajtüzemet megrongáltak a héten, olyan feliratokat festettek a kirakatba, mint például hogy a sajt egyenlő a vérontással.

Forrás: Shutterstock

Párizs huszadik körzetében vandalizmus ért egy sajtüzemet hétfőn. Ismeretlen tettesek összefirkálták a Les fromages de Gambetta üzletének kirakatát, és olyan üzeneteket írtak ki, mint például hogy „nem a te édesanyád, nem a te tejed”, illetve hogy a sajt egyenlő a vérontással, a tej pedig az erőszakkal.

A beszámolók szerint egyértelmű, hogy vegánok állnak a rongálás hátterében, erre utalhatnak a felfirkált kijelentések is. Eric Pliez, a kerület polgármestere szerint egyre gyakoribbak a hasonló bűncselekmények, a mostanit pedig megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte. Arra is rámutatott, hogy a támadás éppen egy válság közepette történt, amikor a kereskedők már eleve nehéz helyzetben vannak.

A rongálást feljelentette Christiane Lambert, a legnagyobb francia mezőgazdasági szakszervezeti szövetség, az FNSEA elnöke is. Szerinte az eset hihetetlenül erőszakos és teljesen helytelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!