metgátor

2019.07.16. 13:43

Drogos aligátoroktól tartanak Amerikában

Egy tennessee-i város rendőrei arra kérik a lakosságot, hogy ne húzzanak le metamfetamint a vécén, mert az a csatornarendszeren át az élővizekbe jut, és megőrjíti az alligátorokat és a többi vízi állatot.

Forrás: AFP / PHOTONONSTOP

Fotó: CHRISTOPHE LEHENAFF

A Loretto városi rendőrség saját tapasztalatára hivatkozott: nyomozói rajtakaptak a hétvégén egy gyanúsítottat, amint a vécéjén le akarta húzni a nála lévő metamfetamint és kábítószeres felszereléseket.

A rendőrség arra kérte a polgárokat, ne juttassanak a csatornarendszerbe drogokat, tablettákat, mert tartalmuk az ülepítőtavakba kerül a tisztítás előtt.

„A szennyvíztisztítóban dolgozók olyan minőségű vizet biztosítanak, mint egy patak, de a metre nincsenek felkészülve”

- figyelmeztettek a rendőrök.

A metamfetaminnal szennyezett vízben vadludak, vadkacsák is élnek, és félő belegondolni, mit tesz velük a kábítószer – írták a CNN jelentése szerint.

A vízimadarakon túl a környező vizekben élő aligátorok is veszélyben vannak:

a víz metamfetamintartalma „metgátorokká (metamfetamines aligátorokká) változtathatja őket”

- írták a rendőrök.

Hozzáfűzték, hogy ha valaki meg akar szabadulni a drogoktól, beleértve a receptre felírt gyógyszereket is, inkább őket értesítse, mert a rendőrök biztosítják a megfelelő megsemmisítést.

Borítókép: Egy aligátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!