baywatch

2018.01.18. 12:51

Drón mentette meg két fürdőző életét (videó)

A két úszónak a kimerültségen túl semmi baja sem lett.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Mila Supinskaya Glashchenko

Két fürdőzőt mentettek ki egy ausztrál strand vízéből csütörtökön a világon elsőként drón segítségével, amely a hatóságok szerint tökéletesen alkalmas a tengeri életmentésre.

A Brisbane-től délre lévő, szörfösök körében népszerű Lennox Head strandon vízi mentők éppen drónos gyakorlatra készültek, amikor valamelyikük észrevette, hogy két férfi a biztonsági bójákon túl, egy nagy hullám tetején bajba került – olvasható a közleményben.

A vízi mentők elindították feléjük a drónt, ami összehajtott mentőcsónakot dobott a vízbe. A kapszula a tengeren „kinyílt”, a két férfi meg tudott benne kapaszkodni és a partra úszott. A mentés csupán 70 másodpercig tartott.

„Soha nem használtak még vízen úszó eszközzel felszerelt drónt, hogy fürdőzőket mentsenek vele”

- mondta John Barilaro, Új-Dél Wales kormányfő-helyettese.

Barilaro elmondta, hogy a kormány decemberben 430 ezer ausztrál dollárt (86,5 millió forint) fektetett a drónos mentés fejlesztésébe.

Ausztrália mintegy 24 millió lakosának többsége tengerpart közelében él. Tavaly június 30-ig egy év alatt 291-en fulladtak vízbe, ami növekedés az előző évhez képest, ám az egy főre eső vízbe fulladások száma csökkent.

Borítókép: Illusztráció

Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!