szigetvár

2017.10.19. 13:39

Drónokat vetnek be a fatolvajok ellen Baranyában

A rendőrök kihasználták a modern technika vívmányát, a drónt, hogy az erdős területen mielőbb a tolvajok nyomára bukkanjanak.

A fűtési szezon közeledtével rendre megszaporodnak a falopásról szóló bejelentések. A szigetvári zsaruk újszerű módszerrel eredtek a tolvajok nyomába – olvasható a bama.hu oldalán.

„Egy erdész tett bejelentést arról, hogy a Somogyhatvan külterületén lévő erdőből több köbméternyi, már kitermelt fa tűnt el a kora délutáni órákban”

– mondta el Pankász László alezredes, a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A tolvajok tettét az erdészet vadkamerája megörökítette. A képeken jól látszott, ahogy egy férfi és egy nő a rönköket egy rendszám nélküli teherautóra pakolta. Hogy a lopott fa elrejtésére kiválóan alkalmas erdős vidéket mind gyorsabban és hatékonyabban átvizsgálhassuk, kitaláltuk, hogy Kolics Imrének, a Szigetvári Rendőrkapitányság Hivatala főelőadójának segítségét vesszük igénybe. A kolléga drónjával végigpásztáztuk a környéket, hátha megpillantjuk valahol az ellopott tölgyeket.

„A zsákmány ugyan nem lett meg, de gyanúnk egy helyi párra terelődött, mert a drón képein megláttuk a vadkamera felvételeiről ismerős bordó furgont O. János (24) és O. Beáta (26) házának közelében”

– folytatta az alezredes.

„Átvizsgáltuk az ingatlant, az udvaron talált forgácsból és fűrészporból arra következtettünk, hogy nem sokkal korábban fafeldolgozás zajlott ott. Mindketten beismerő vallomást tettek, és elmondták, hogy már tovább is értékesítették a rönköket.”

 

Borítókép: bama.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!