felújították

2021.10.02. 20:16

Elárverezik Micimackó ikonikus hídját

Az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója A. A. Milne gyakran játszott fiával Christopher Robinnal.

Forrás: Friends of Pooh Bridge/Facebook

Micimackó történeteinek egy ikonikus elemét árverezi el jövő héten egy dél-angliai aukciósház: az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója A. A. Milne gyakran játszott fiával Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált a Százholdas Pagonyban.

„Aukcióra vinni a hidat valószínűleg a legnagyobb lehetőség globálisan az emberek számára, hogy megvásárolhassák és egy múzeumban kiállíthassák” – mondta James Rylands, a Summer Place Aukciósház illetékese, aki az „egyik legfontosabb ikonikus irodalmi tárgynak” nevezte a hidat.

Bár a híd árát nehéz megbecsülni, Ryland annak a reményének adott hangot, hogy akár 250 ezer fontot is fizethet érte új tulajdonosa a keddi árverésen.

A híd eredeti neve Posingford híd volt, és 1907 körül épült. 1997-ben keresztelte át Poohsticks hídra Milne fia, akinek játékállatkái állnak a Micimackó-történetek középpontjában.

1997-ben a hidat lebontották, mivel elkopott a sok-sok látogató alatt, és a Walt Disney vállalat segítségével egy újat építettek. Az eredeti hidat az ashdowni erdő központjában megőrizték és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott arra, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótálták ki a hiányzó elemeket, és a teljesen felújított hidat kínálják árverésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!