kiborultak

2018.05.25. 14:45

Ellopták a kukásautót, tüntetni akartak vele

Két szemétszállítót állítottak elő Párizsban, a fővárosi önkormányzat hajnalban ellopott egyik kukásautójában. A gyanúsítottak a kamion tartalmát Emmanuel Macron államfő pártjának, a Köztársaság lendületbennek (LREM) a székháza előtt próbálták meg kiönteni - közölték rendőrségi források.

Forrás: mti

Az előállítással párhuzamosan több mint száz szemétszállító, vasutas és energetikai dolgozó megpróbált bejutni a kormánypárt székházába, amely a párizsi operaház közelében található.

Az akciót a CGT szakszervezet szervezte a „közszféra megvédésére”.

Az ellopott kukásautót délelőtt fél 10 órakor vették észre a rendőrök az Avenue de l'Opéra nevű sugárúton, nem messze az LREM székházától, s a környéket azonnal teljesen lezárták.

A rendőrség szerint a járművet hajnalban Párizs északi részén, a XVIII. kerületben lopták el. A szemétszállítók „eltérítették a kamiont egy megmozdulás keretében, és annak tartalmát az LREM székháza előtt akarták kiönteni”.

A közalkalmazottak kedden tartottak országos tiltakozónapot a közszféra jövőre tervezett reformja ellen, s ennek folytatásaként a szemétszállítók és az energetikai dolgozók péntek reggelre Párizsban hirdettek akciókat a „közszféra leépítése ellen”. A tiltakozóknak sikerült is rövid időre bejutniuk az LREM-nek a Párizs II. kerületében, az operaházhoz közeli Saint-Anne utcában található székházába, ahol kikapcsolták az áramot és lezárták a vizet, majd elhagyták a helyszínt.

Borítókép: Rendőrök vizsgálnak egy kukásautót Párizsban 2018. május 25-én

MTI / AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!