kriptovalutát követelnek

2019.01.09. 13:50

Elrabolták egy norvég milliárdos feleségét

A tavaly október végén eltűnt 68 éves asszonyért kriptovalutában kérik fogva tartói a váltságdíjat.

Forrás: MTI/EPA

Az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma – számolt be a Verdens Gang (VG) című norvég napilap.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona (558 milliárd forint). A befektető 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban, amelynek alapító tagja.

A VG szerint 9 millió euró (mintegy 2,9 milliárd forint) váltságdíjat követelnek az asszonyért kriptovalutában. Az Aftenposten című lap úgy tudja, hogy a nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt. A feltételezett túszejtőkkel korlátozott a kapcsolat – írta az újság.

Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma meglehetősen alacsony.

A norvég rendőrség a személyazonosság közlése nélkül megerősítette, hogy a feltételezések szerint elraboltak egy hatvanas évei végén járó asszonyt Oslótól 20 kilométerre fekvő lörenskogi otthonából.

Borítókép: Tévéstábok dolgoznak Tom Hagen norvég ingatlanmágnás és felesége, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen otthona előtt a norvégiai Fjellhamarban 2019. január 9-én. A milliárdos feleségét 2018. október 31-én elrabolták az otthonukból.

Forrás: MTI/EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!