fapados csúszdázás

2018.08.01. 17:45

Felrobbant egy mobil, evakuálták az utasokat a repülőről (videó)

Egy kigyulladt mobiltelefon miatt evakuálták az utasokat a Ryanair Ibizára induló járatáról a barcelonai El Prat repülőtéren – közölte a La Vanguardia című napilap szerdán.

A general view of Ryanair plane at Fes–Sais Airport located about 13 km from the city center of Fez. On Friday, June 30, 2017, in Fes, Morocco.. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

A kedd délután történt esetről szóló beszámoló szerint a tüzet egy hordozható külső akkumulátor okozta, amelyhez az egyik utas telefonkészüléke volt csatlakoztatva.

A repülőgép még indulás előtt állt, és a felszállási engedélyre várt, amikor a tűz keletkezett, kisebb pánikot okozva az utasok között, akiket felfújható csúszdán keresztül menekítettek ki a gépből, miközben az egyik légi utaskísérő eloltotta a lángokat.

Az ír légitársaság közleményt adott ki a történtekről, kitérve arra is, hogy senki sem sérült meg.

A napilap cikke szerint az utasok mentése kaotikus volt, és közzétettek egy mobiltelefonos felvételt is arról, hogy az emberek a csúszda alján összetorlódtak, és többen ki is borultak belőle a betonra.

Borítókép: a Ryanair egyik járata

AFP / NurPhoto / Artur Widak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!