különleges gesztus

2018.05.14. 15:59

Felvette Donald Trump nevét egy izraeli focicsapat

A klub abból az alkalomból módosította a nevét, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége hétfőn Tel-Avivból Jeruzsálembe költözött.

US President Donald Trump delivers remarks on reducing drug costs in the Rose Garden at the White House in Washington, DC, on May 11, 2018. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM

Az Egyesült Államok elnöke iránti tisztelet jeléül Beitar Trump Jeruzsálem néven folytatja szereplését Izrael egyik legsikeresebb labdarúgócsapata.

A hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes klub abból az alkalomból módosította a nevét, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége hétfőn Tel-Avivból Jeruzsálembe költözött.

„Trump elnök bátor volt, és elismerte Jeruzsálemet Izrael örök fővárosaként, ezzel is kifejezte szeretetét népünk iránt”

- utalt az elnök decemberi bejelentésére a klub közleménye.

A Beitar két fordulóval az idény vége előtt a tabella második helyén áll, és már biztos, hogy a következő szezonban indulhat az Európa Ligában.

Borítókép: NICHOLAS KAMM / AFP

Címkék#foci#Trump

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!