emberhez tartoztak

2019.07.31. 18:00

Fémlapot és csavarokat találtak egy krokodil gyomrában

Ortopédiai műtéteknél használatos fémlapot találtak egy csaknem ötméteres krokodilban egy ausztráliai krokodilfarmon. Feltételezik, hogy egy olyan emberből származik, akit sok évvel ezelőtt falt fel az MJ nevű 45 éves hüllő.

'Rex' the giant salt water crocodile blows bubbles as he settles into his new purpose-built habitat at Sydney Wildlife World on December 22, 2009. Weighing in at over 700kg and measuring nearly 5 metres in length, the former rogue predator from Kakadu National Park in far-northern Australia is one of the largest of its kind in the world. AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD (Photo by TORSTEN BLACKWOOD / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Torsten Blackwood

A sósvízi krokodil egy másik állattal folytatott küzdelem után pusztult el az Ausztrália északkeleti részén, a Nagy Korallzátonyhoz közel fekvő Kooranga Krokodilfarmon. Halála pontos okának felderítése céljából

az állatot felboncolták, és a csontok rögzítésére használt 10 centiméteres fémlapon kívül hat darab fémcsavart is felfedeztek a gyomrában.

Csontokat nem találtak a krokodilban, azokat a gyomorsav feloldhatta.

Az orvosi fémlapon lévő, a tulajdonos kilétére utaló esetleges jelzéseket is korrodálta a gyomorsav, így csak annyit lehetett megállapítani róla, hogy

a fémlap svájci gyártmányú és meglehetősen régi modell.

A coowangai farm tulajdonosa, John Lever szerint az eszköz már akár évtizedek óta az állatban lehetett.

A 4,70 méteres MJ hat éve, egy másik krokodilfarmról került Coowangába, ahol 5000 krokodilt tartanak a bőrükért és húsukért. A Kooranga farm évi 30 ezer látogatója krokodilhúsból készült ételeket is megkóstolhat a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!