az engedélye bánja

2021.08.28. 15:58

Fokhagymás pizza miatt tette ki utasait a taxis

A sofőr ellen nyomozás indult közúti veszélyeztetés miatt, mert elütötte az egyik kiszállított utasát, majd elhajtott.

05 March 2021, Berlin: A taxi drives along in front of the Brandenburg Gate. At the 216th session in the German Bundestag on 05.03.2021, a vote was taken on the draft law to modernise passenger transport law, thereby adopting a new legal framework for driving services that customers can book via app.

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Kira Hofmann

Bevonták az engedélyét a német taxisnak, aki Mönchengladbach városában hagymaszag miatt tette ki az utasait – közölte hétfőn a helyi rendőrség.

Egy 21 éves nő és 23 éves barátja két fokhagymás pizzát vásárolt szombat hajnalban, a péntek éjjeli szórakozás után. Úgy döntöttek, hazataxiznak, de a sofőr először be se akarta őket engedni a kocsiba, annyira fokhagymaszaguk volt. Végül mégis beszállhattak.

A taxis menet közben mégis megállította az autót, és arra kérte a párt, hogy szálljanak ki a pizzáikkal együtt. A rendőrség szerint ezután verekedni kezdtek. Végül a 49 éves sofőr el akart hajtani, de a nő a kocsi elé állt, hogy megakadályozza. Amikor a taxis mégis elindult, a nő a motorháztetőre esett, és néhány méteren át ott is maradt, mielőtt az útra zuhant volna. A taxis elhajtott, a nő könnyebben megsérült.

Nem sokkal később a sofőrt elkapták, taxiengedélyét elvették. Nyomozás indult ellene közúti veszélyeztetés miatt – állt a közleményben.

Címkék#taxi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!