karácsonyi gólyahír

2017.12.23. 19:54

Gorillabébi született a Fővárosi Állatkertben (képek)

Egyelőre nem tudni a nemét és a súlyát, mert édesanyja nem adja ki a kezéből.

Gorillakölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben szombaton – mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője telefonon az MTI érdeklődésére.

Az anyaállat, N'Yaounda és a kölyök is jól van. Egyelőre nem tudni a nemét és a súlyát, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle. A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme, az anyának ez már a második kicsinye. Az újszülött gorillák körülbelül általában egy kilót nyomnak – mesélte a szóvivő.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1989 óta foglalkoznak gorillák tartásával. Az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik, közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök.

A boldog anyuka kicsinyével az ölében
MTI Fotó: Kovács Attila

Azt, hogy a kis gorillát mikortól láthatják a látogatók, még nem tudják pontosan, de a két ünnep között már biztosan – mondta Hanga Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a gorillák kritikusan veszélyeztetett állatok, és a megmentésükben az állatkerti szaporításnak is nagy jelentősége van, minden egyes kis gorilla születése egy lépés ebbe az irányba.

Ezen a felvételen a gorillabébi arca is látható
MTI Fotó: Kovács Attila

Borítóképünkön az egynapos gorillakölyök az anyjával 2017. december 24-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!