mi lesz vele?

2018.06.09. 15:39

Hétfőn döntenek az országjáró maci sorsáról

Egy bizottság dönt hétfőn a fél Magyarországot végigkóborló, szombaton befogott medve sorsáról - közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Sándorfalva, 2018. június 9. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által közzétett, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai által 2018. június 9-ére virradó éjjel készített felvétel a Magyarországon kóborló, majd Sándorfalva közelében befogott medvéről. Az állat jelenleg a Szegedi Vadasparkban várja a döntést további sorsáról. Szabadon engedéséről, illetve annak pontos idejéről egy minden érintett szerv képviselőiből álló bizottság dönt majd. MTI Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Puskás József

Ahogy korábban mi is megírtuk, az Alföldön kóborló medvét Sándorfalva közelében péntek éjjel sikeresen befogták, a Szegedi Vadasparkban várja a döntést további sorsáról.

A bizottság dönt majd az állat szabadon engedéséről, illetve annak pontos idejéről

- közölte a Bükki Nemzeti Park igazgatósága.

Péntek éjjel lőtték meg altató lövedékkel a Szegedi Vadaspark igazgatója azt a medvét, amely május végén először Nógrád megyében bukkant fel, legutóbb pedig a Csongrád megyei Sándorfalván látták.

A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.

Borítókép: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Puskás József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!