vadászat

2021.06.02. 13:10

Húsz évig üldöztek egy orvvadászt, most sikerült elkapni

Húsz éve keresett, 70 bengáli tigris megölésével gyanúsított orvvadászt tartóztatott le a bangladesi rendőrség.

Trap camera training and installation at Bandipur and Nagarahole Tiger Reserves by NTCA volunteer and former wildlife warden Rajkumar Devaraje Urs during Tiger Census in 2018. The fourth cycle of the All India Tiger Estimation 2018, results of which were declared to the nation on Global Tiger Day last year by Prime Minister Narendra Modi, has now entered the Guinness World Record for being the world's largest camera trap wildlife survey. The Times of India/Madhusudhan SR (Photo by Madhusudhan SR / The Times of India / The Times of India via AFP)

Forrás: AFP / Madhusudhan SR / The Times of India

Fotó: The Times of India via AFP

A rendőrfőnök közlése szerint Habib Talukder, becenevén Tiger Habib az erdő mellett élt, és mindig elmenekült, amikor a hatóságok megjelentek a területen, hogy rajtaüssenek. Egy fülesnek köszönhetően azonban most sikerült elfogni.

Talukder vadászterülete az India és Banglades területén húzódó hatalmas Sundarbans mangroveerdő volt, amely a világ legnagyobb bengálitigris-populációjának ad otthont

- írja a The Guardian online kiadása.

A nagymacskák szőrméjét, csontjait és húsát a feketepiac kereskedői vásárolták fel tőle

és adták el többek között Kínába. Talukder eredetileg az erdő vadméheitől gyűjtött be mézet, majd idővel a ragadozók orvvadászává vált.

A bengáli tigrisek különlegesek a nagymacskák között, mivel képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, remek úszók. A bangladesi erdészeti minisztérium szerint a bengáli tigrisek populációja a 2004-es 440-ről 2015-ben rekordalacsony szintre, 106 egyedre csökkent.

Az itt élő példányok száma 2019-re 114-re emelkedett az orvvadászat és a bűnbandák visszaszorításának köszönhetően.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!