lovasíjász találkozó

2021.08.06. 17:30

Idén is elsötétíti a napot a nyílzápor a Kassai-völgyben

A Nyílzápor rendezvény a Lovasíjászat Világnapjának központi eseménye, mindamellett igyekszik közelebb hozni egymáshoz a magyarországi íjas hagyományőrzőket és közösségeiket.

Ópusztaszer, 2017. június 18. Hagyományõrzõ íjászok a Nyílzápor elnevezésû, a 907-es pozsonyi csata 1110. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen 2017. június 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A résztvevők magas szakmai színvonalat mutatva demonstrálhatnak tevékenységük mellett, bemutatva történelmi- és kulturális gyökereinket, felhívva a figyelmet ezek ápolásának fontosságára. Az alkalom arra is lehetőséget ad, hogy a kívülálló érdeklődők családias légkörű, jól szervezett rendezvényen keresztül, minél szélesebben betekinthessenek a Kassai iskola tevékenységébe – írja a Magyar Nemzet.

A rendezvény helyszíne a magyarországi Kaposmérő közelében lévő Kassai-völgy, a modern kori lovasíjászat bölcsője, és egyben a világ jelenleg legjobban felszerelt lovasíjász képzési központja.

A Kassai Lovasíjász Iskola képzési- és működési módszere egyedülálló a világon, a „Magyar kulturális örökség része”, és elnyerte a Hungarikum-címet.

A szervezők közölték: a rendezvény kapcsán lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára, hogy ne csak betekinthessenek íjász képzési módszereikbe, de az íjjal rendelkezők ki is próbálhassanak néhányat. Csúcspontként egy nagy közös nyílzáporral szimbolizálják az összefogás fontosságát. Akik pedig kedvet éreznek, és rendelkeznek a megfelelő külsőségekkel és lőtudással, regisztráljanak a nagy együttlövésre.

További információt ITT találhatnak az érdeklődők.

Borítókép: Nyílzápor Ópusztaszeren 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!