élmény

2020.09.13. 11:51

Idén novemberben pillanthatunk bele a különböző tudományterületek titkaiba

A járvány miatt november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot, de felkészülnek az online bemutatókra is.

Budapest, 2018. szeptember 28. Érdeklődők kémiai kísérletet néznek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusán a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton 2018. szeptember 28-án. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Idén a koronavírus-járvány felülírta a szokásokat, ezért az Európai Bizottság illetékesei úgy döntöttek, hogy a megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-én és 28-án lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba – olvasható a közleményben.

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványhelyzet lehetővé teszi és az összes tervezett rendezvényt meg lehet tartani, ugyanakkor a részt vevő intézmények – egyetem, kutatóintézet, laboratórium, múzeum, középiskola és sok más – arra is felkészülnek, hogy a világhálón keresztül nyújtsanak élményt a sok ezer érdeklődőnek.

A Kutatók Éjszakáján immár 14 éve szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhet minden korosztály a tudományos kutatás számos új eredményével és módszereivel. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Borítókép: Érdeklődők kémiai kísérletet néznek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusán a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton 2018. szeptember 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!