3 gombócot kérek!

2017.07.31. 16:34

Így készül a pirított szöcskés fagyi – Ön belenyalna?

Pirított szöcskékkel megszórt fagylaltkelyhet kínál vendégeinek az egyik New York-i fagylaltozó. Vaníliafagyiból, mezcal karamellből, kandírozott narancsszeletből és pirított szöcskéből áll.

Első látásra, hoppá, olvasásra talán hihetetlennek, sőt gusztustalannak is tűnhet némelyeknek a New York-i fagyizó legújabb, vevőcsalogató attrakciója, de az igazság az: már itthon is sokan kísérleteznek, milyen ínyencségeket készíthetnek a pirított rovarból. De mielőtt előreszaladnánk, lássuk, „hogyan került ez a lény az asztalra”!

Mexikó egyes részein és Guatemalában kedvelt étel, ugyanis az íze leginkább a sült csirkeszárnyhoz hasonlít. Általában chilivel, lime-al, fokhagymával ízesítve önmagában is fogyasztják csemegeként, de tacóba és fondübe is gyakran beleteszik. És ez még nem minden, nemcsak jó az íze, de magas a fehérjetartalma, tehát egészséges is.

A manhattani West Village-ben lévő La Newyorkina most ezt dobta be így augusztus végéig lehet náluk megkóstolni a Happy Hoppy fantázianevű fagylaltkelyhet, amely chipotle chilivel (fafüstön szárított jalapeno paprikával) készült vaníliafagyiból, mezcal karamellből, kandírozott narancsszeletből és pirított szöcskéből áll.

- Imádom az ízét és az állagát. A szöcskéket Mexikó különböző részein, ahonnan én is származom, ínyencfalatként fogyasztják. Már régóta fel akartam őket használni, mert szerintem nagyon remek kiegészítői lehetnek a fagylaltnak„ – mondta Fany Gerson, a fagyizó tulajdonosa. Egy tölcsér fagylalt átszámítva mintegy 3000 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!