kétes bizonyíték

2018.04.18. 13:04

Indiában évezredekkel ezelőtt is volt internet

Nem akárki állítja ezt, hanem Tripura állam miniszterelnöke, aki egy hindu hőseposzra alapozza megingathatatlan állítását.

Newly appointed Tripura Chief Minister Biplab Kumar Deb gestures during the swearing-in ceremony of Tripura legislative assembly at Assam Rifles ground in Agartala, the capital of northeastern state of Tripura on March 9, 2018. The right-wing Bharatiya Janata Party and its local allies swept the polls, winning 43 seats in the 59 member house in remote Tripura, ending nearly 25 years of communist rule in the state that borders Bangladesh.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Arindam DEY

A politikus a Mahábhárata hindu hőseposzra hivatkozott a keddi fórumon. A szanszkrit nyelvű Mahábhárata mintegy 3500 évvel ezelőtt íródott, és hinduk százmillióinak jelenti kultúrájuk gyökerét. Százezer versszakból áll, ezzel a világ leghosszabb irodalmi alkotása.

Tripura miniszterelnöke abból vonta le következtetését az ókori internetről és műholdakról, hogy az eposz egyik szereplője úgy meséli el a döntő csatát a vak királynak, hogy közben mérföldekre van a történésektől. Biplab Deb szerint ez azt bizonyítja, hogy Indiában már az ókorban is volt internet.

„Akkoriban létezett ez a technológia. Ki tudja, hogy a közben lévő időben mi történt, de ekkor mindez létezett” – fejtette ki a 46 éves Biplab Deb.

Borítókép: Biplab Deb Tripura miniszterelnöke

Forrás: AFP/Arindam Dey

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!