éjszaka a múzeumban

2019.04.07. 13:30

Két szerencsés a Louvre-ban éjszakázhat

Egy éjszakát a Louvre-ban tölthet a múzeum piramisának 30. születésnapja alkalmából szervezett játék győztese egy vendégével.

People look at the sunset behind the Louvre Pyramid in Paris, on March 21, 2019. - Chinese born US architect Ieoh Ming Pei's pyramid celebrates its 30th anniversary this month. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Forrás: AFP

Fotó: Kenzo Tribouillard

A múzeum és az Airbnb közös játék különleges jutalma, hogy

a nyertest egy vendégével április 30-án zárás után körbevezetik a múzeum termeiben, majd az éjszakát az üvegpiramis alatt tölthetik, ahol egy kis piramis alakú helyiségben ágyaznak meg nekik.

Koccinthatnak Mona Lisával, együtt vacsorázhatnak a milói Vénusszal és lepihenhetnek III. Napóleon apartmanjában, amely szintén a múzeumban található – ígérik a szervezők azt is hozzáfűzve, hogy ez az ellátás különben csak a hírességeknek vagy államfőknek jár.

A népszerű online szállásoldal hirdetése szerint a versenyben való részvételhez elegendő kitölteni az Airbnb kérdőívét, amelyen

a jelentkezőnek arra kell válaszolni, hogy ráér-e elutazni április 28. és május 2. között, és vajon miért ő lenne Mona Lisa kedvenc vendége.

A Louvre udvarán éppen harminc éve magasodik az üvegpiramis, amely Párizs egyik látványossága lett. A kínai-amerikai I. M. Pei tervei alapján épített üveg- acél- és alumíniumépítményt 1989-ben adták át.

2018-ban több mint 10,2 millió látogatója volt a Louvre-nak.

Borítókép: naplemente az üvegpiramisnál Párizsban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!