mentőakció?

2019.09.22. 10:00

Kicsinosítják a New York-i Central Parkot

Komplett ráncfelvarráson esik át a híres park kevésbé ismert északi része, ahol a 150 millió dolláros (45 milliárd forintos) felújítás részeként teljesen átépítik a telente jégpályaként működő szabadstrandot is – közölte a parkigazgatóság.

People sit in the grass next to a path in Central Park as they queue for free tickets for a Shakespeare performance on August 8, 2019 in New York City. - Shakespeare in the Park is presented at the open-air Delacorte Theater in Central Park during the summer months. (Photo by Johannes EISELE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Johannes Eisele

A meglehetősen rossz állapotban lévő jelenlegi strand átépítése mellett vízi összeköttetést létesítenek egy, a park legészakibb részén fekvő tó és egy délebbre haladó sziklás csatorna között, egy kicsit keletebbre egy újabb medencét és egy új csatornaszakaszt építenek, és ezeket is összekötik a tóval.

A 2021 tavaszán kezdődő és a tervek szerint 2024-ben záruló projekt megvalósításához szükséges pénz részben a várostól, részben magánemberektől összegyűjtött adományokból származik.

Ez az 1980-ban alapított parkigazgatóság történetének eddigi legdrágább projektje.

A Central Park északi része általában

kevesebb figyelmet kap a filmekben és filmsorozatokban, mint a híres déli terület,

ahol sok drága lakónegyed kapcsolódik a parkhoz.

Évente több mint 40 millió ember látogat ide,

de mindössze 2,5 millióan néznek körül az északi területen is. Évente mindössze 220 ezren látogatták az ottani szabadstrandot és jégpályát.

Borítókép: fiatalok üldögélnek a Central Parkban egy laza augusztusi délután

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!