Érdemes megkóstolni

2021.09.14. 16:40

Kiderült, melyik sütemény lett idén Budapest desszertje!

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el idén a Budapest desszertje díjat. A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség.

A Budapest desszertje verseny kiemelt célja, hogy a világhírű magyar édességipar legjobb hagyományait megidéző termékek minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Ezenkívül Rebrus Csaba, a szövetség elnöke azt is elmondta, törekednek arra, hogy a hazai desszertek méltó helyre kerüljenek a magyar gasztronómiában. A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség továbbá feladatának tekinti, hogy megváltoztassa a magyarok édességfogyasztási szokásait. Ennek érdekében igyekeznek a mennyiségi fogyasztás irányából a minőségi fogyasztás felé elmozdítani az embereket.

Az Édes Napok azért jött létre, hogy helyzetbe hozza a magyar édességgyártókat és cukrászatokat, valamint lehetőséget biztosítson számukra legjobb édességeik bemutatására széles közönség előtt.

A versenyben fontos szempont, hogy az édesség olyan, bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetőek. A megmérettetésen ezért minden évben meghatározzák a desszertek alapanyagait. Idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet.

A versenyen a jelöltek anonim módon indulnak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg.

A verseny győztese címért idén különösen szoros volt a verseny, de végül a meggyes, túrós gombóc vette le a lábáról a közönséget
Fotó: Soós Lajos / MTI

A nyertes cukrászda tulajdonosa és cukrásza, Bretz Bernadett elmondta, hogy a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túró mousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!