ehető luxus

2018.11.12. 11:59

Kinek éri meg egy ház árát 85 deka szarvasgomba?

Nos, nagyon sokaknak: az olaszországi Alba városában ugyanis már 88 éve rendeznek fehérszarvasgomba-vásárt.

A hostess presents a truffle weighing 850 grams prior to the 19th World White Truffle auction in Alba, northern Italy, on NOvember 11, 2018. - Every year for 88 years, the city of Alba hosts for nearly two months a large white truffles fair during which the auction takes place. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco BERTORELLo

Egy hongkongi étteremtulajdonos 85 ezer eurót (27 millió forintot) fizetett egy 850 grammos különleges fehér szarvasgombáért egy olaszországi aukción.

A piemonti Albában tartott árverés a legexkluzívabb szarvasgomba-aukció, amelynek licitálásán a fél világ ínyencei részt vesznek videokapcsolat segítségével. Az aukció jótékony célokat szolgál.

A piemonti Alba városában 88 éve rendezik meg a két hónapon át tartó fehérszarvasgomba-vásárt, amelynek részeként tartják az extrém árakat is elérő jótékony célú árverést.

Jelenleg a csúcsminőségű fehér szarvasgomba kilónkénti ára 3500 euró. A kevésbé neves fekete szarvasgomba ára kilónként 500 euró.

Nem mondhatjuk, hogy ne adnák meg a módját
Fotó: Marco BERTORELLO / AFP

Olaszországban mintegy 200 ezer szarvasgombagyűjtő dolgozik, akik évente 500 millió eurós forgalmat bonyolítanak.

Borítókép: A különleges, 850 grammos gomba egy hostess hölgy társaságában

Marco BERTORELLO / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!