Kínos eset

2019.12.09. 07:42

Könyvlopás gyanúja miatt rendelték haza a mexikói nagykövetet

A diplomata megpróbálhatott ellopni egy patinás Buenos Aires-i könyvesboltból egy könyvet a hírhedt kalandor és nőcsábász, Casanova életéről.

Forrás: Shutterstock

A bolt egyik térfigyelő kamerája rögzítette, amint a 76 éves Oscar Ricardo Valero Recio Becerra újságba elrejtve megpróbálja kicsempészni a boltból a könyvet. A kijáratnál biztonsági őrök feltartóztatták. A diplomatát bekísérték a rendőrségre, ahol azonosítás után elengedték.

Az eset az argentin nagyváros egyik nevezetességének tartott El Ateneo könyvesboltban történt október végén. A szóban forgó könyv 750 argentin pezóba, azaz mintegy 3500 forintba kerül.

Marcelo Luis Ebrard Casaubón mexikói külügyminiszter vasárnap a Twitteren bejelentette, hogy hazarendelte a nagykövetet, és arra kérte a tárca etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg az ügyet. Amennyiben kiderül, hogy valódi a felvétel, a nagykövetet azonnal menesztik állásából.

A külügyminiszter leszögezte, hogy a tárca zéró toleranciát tanúsít a tisztességtelen magatartás iránt.

A diplomata augusztus közepén foglalta el állomáshelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!