kőzápor

2017.08.16. 12:12

Kövekkel támadta meg Kína Indiát

Kínai katonák kedden kétszer is megpróbáltak átkelni az Indiai határon a Pangong-tó térségében, de az indiai határőrök résen voltak és mindannyiszor visszafordították a kéretlen látogatókat.

Ezek az események csaknem 4200 méter tengerszint feletti magasságban történek. A kínai katonák igen rossz néven vették, hogy lefülelték őket ezért összehangolt tüzet zúdítottak az indiai állásokra, a szokatlan az egészben, hogy

kövekkel vették célba ellenfeleiket.

Vették a lapot az indiaiak is, akik zárótűzzel válaszoltak a kínai támadásra,

szintén kőáradattal verve vissza a támadást.

Ezt látva az északi szomszéd fedező sorozatokat vetett be,

szikladarabokkal támogatta az egységek visszavonulását.

Végül komolyabb összetűzésre nem került sor – közölte az indiai védelmi minisztérium illetékese.

Egy helyi indiai rendőrségi forrás elmondta, hogy hasonló incidensek minden nyáron történnek a határszakaszon, de ezúttal az összetűzés súlyosabb volt, és tovább tartott, mint máskor. Három évvel ezelőtti esetről a Youtube-ra is felkerült egy videó.

Kína és India kölcsönösen egymást vádolja a másik fél különböző területeinek elfoglalásával. A térségben gyakran fordulnak elő hasonló határincidensek, kínai vagy indiai katonák kelnek át a határ túloldalára.

India és Kína 1962-ben rövid ideig tartó háborút vívott az északkelet-indiai Arunácsal Prades állam területéért, amely végül India fennhatósága alatt maradt, Kína pedig visszavonta katonáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!