Pápua Új-Guineában

2020.06.12. 13:55

Krokodil ölt meg egy rendőrt

Kollégái sikertelenül próbálták meg lelőni az állatot, az végül szájában az áldozatával elmenekült.

A crocodile on the riverbank of the Victoria Nile near the Murchison Falls, one of the majestic natural sites in Africa where the government has a plan to build a hydroelectric dam, at Murchison Falls National Park, northwest Uganda, on January 25, 2020. - The government authorised a consortium led by Bonang Power and Energy to conduct a feasibility study on the construction of a 360-megawatt dam on the Uhuru Falls adjacent to the Murchison falls in Murchison National Park which is also the second most visited park in Uganda, after Queen Elizabeth National Park. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Yasuyoshi CHIBA

Krokodil ragadott el egy rendőrt Pápua Új-Guinea egy folyóján, majd áldozatával a szájában eltűnt – írta pénteken a The National című helyi lap.

„A rendőr falujába evezett haza múlt héten a baimburui rendőrörsről, ahol a rendfenntartásban segített önkéntesként. Az állat a folyón támadt rá” – mondta el az újságnak John Maru, a területi rendőrség vezetője.

Kutatócsapatot indítottak a krokodil keresésére, amikor a helyi lakosok felfedezték az üres kenut és jelentették a rendőrségen.

„Amikor a keresők észrevették a parton pihenő hüllőt, látták, hogy az áldozat teteme még az állkapcsai között van” – tette hozzá.

A rendőrök azonnal rálőttek a krokodilra, de az nem múlt ki, hanem elmenekült, egyelőre nem találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!