csapadék

2019.08.28. 12:10

Lapátolni lehetett a jeget Spanyolországban

Jelentős mennyiségű jégeső hullott a Madrid közelében található Arganda del Reyben hétfő este, a szélsőséges időjárás miatt folyóként hömpölygött a víz az utcákon, és zavar keletkezett a közlekedésben.

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Rodrigo Jiménez

A CNews francia hírcsatorna szerint a jég jelentős károkat okozott.

A spanyol fővárosban és környékén megszokott a nagy mennyiségű csapadék és a jégeső az évnek ebben az időszakában.

A szélsőséges időjárás miatt még kedd reggelre sem állt helyre teljesen a metróközlekedés a térségben. A hatóságok szerint 152 helyszínen kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban a Madridtól délre és keletre fekvő településeken.

A közösségi oldalakon és a helyi médiában közzétett fotókon és felvételeken látható, ahogy a sáros ár autókat, kukákat és kültéri bútorokat sodor magával, és a jég téli hangulatot kölcsönöz a tájnak.

„Senki sem sebesült meg, és csak kisebb esetekben kellett beavatkozni, ahhoz képest, hogy mekkora volt a vihar” – mondta el az AFP francia hírügynökségnek a sürgősségi szolgálatok egyik szóvivője.

„Ágakat távolítottunk el a közutakról, valamint elöntött garázsokhoz, pincékhez és kereskedelmi egységekhez hívtak ki minket” – tette hozzá.

Hétfő este négy autópályaszakasz és öt metróvonal vált közlekedésre alkalmatlanná a spanyol fővárosban és környékén. Több metróállomást teljesen elöntött a víz. A közlekedés kedd reggelre sem állt teljesen helyre.

Arganda del Rey kórházát is elárasztotta a víz, a műtőosztály és a szülészet működésében is zavar keletkezett. Hasonló volt a helyzet egy nagy madridi egészségügyi létesítményben is.

Hétfőn egyetlen közúti baleset történt a térségben, amelyben egy ember súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsérült, de úgy tűnik, hogy annak sem volt közvetlen köze az időjáráshoz – tájékoztatott az idézett szóvivő.

Borítókép: Jeget lapátoló férfiak a jégeső és villámáradás sújtotta Madrid tartománybeli Arganda del Rey városban 2019. augusztus 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!