kutatólabor is egyben

2018.01.23. 16:01

A mangrove növényeknek épít múzeumot Kína

A mangrove növénynemzetségnek szentelt múzeum nyílik a dél-kínai Sencsen városában – jelentette be a tartományi erdészeti hatóság.

Forrás: pixabay.com

Fotó: viajeminuto

A 61 ezer 800 négyzetméteren elterülő intézmény az erdészet és Sencsen város vezetőségének közös projektje, amely várhatóan nagyjából kétmillió látogatót fog vonzani évente.

A múzeum a mangrovefajokkal foglalkozó világszínvonalú oktatási- és kutatási központként fog működni, valamint bemutatja mindazokat az erőfeszítéseket, amelyeket Kína tesz ezeknek a növényeknek a megóvása és tanulmányozása érdekében.

A világ különböző tájairól származó mangrovefajok bemutatása mellett a múzeum egy laboratóriumot is fog működtetni, valamint előadásoknak és nemzetközi fórumoknak ad majd otthont. Az intézmény kiállításainak és építészeti megoldásainak egy részét már kidolgozták, a további munkálatokra idén kerül sor.

A trópusi és szubtrópusi tengerpartok árterén, mocsarakban, folyótorkolatokban honos és azok életkörülményeihez alkalmazkodó mangrovefákat és -bokrokat léggyökerek rögzítik az iszapba. Számos helyen a mangroveerdők biztosítják a halállományt, a tiszta vizet, emellett védelmet nyújtanak az erózió és a szélsőséges időjárási jelenségek ellen.

Borítókép: Illusztráció

Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!