általános tilalom

2021.02.10. 10:53

Márciusig betiltják a szakállnyírást Belgiumban

Általános tilalmat rendelt el a belga kormány a szakállnyírásra. Bár a legtöbb fodrászüzlet újranyithatott, a járványügyi korlátozások értelmében, aki a szakállát szeretné rendbe rakatni, annak még legalább egy hónapot kell várnia.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szakállnyírási tilalommal nyithatnak újra a fodrászüzletek szombattól Belgiumban. A hónapok óta fodrászra váró lakosság a héten már rendbe hozhatja frizuráját, azonban a szakállasoknak még egy hónapot várniuk kell – írja a V4NA.

A járványügyi szabályozás fokozatos enyhítése során február 13-án már újranyithatnak a szépségszalonok, azonban több szabályt is követniük kell. Az első, és legfontosabb ezek közül, hogy csak hajat vághatnak, tehát a bajusznyírás, a szakálligazítás mind kiesnek a szolgáltatások köréből.

Ezen kívül kötelező 10 perces várakozási időszakot írtak elő két vendég között, hogy a fodrászatnak legyen ideje lefertőtleníteni a széket és az eszközöket. Továbbá előírták a kötelező időpontfoglalást, a bolton kívüli várakozást, valamint a nyitott ablakok melletti munkavégzést.

Eredetileg az is tervbe volt, hogy minden vendég maximum 30 perc erejéig veheti igénybe a szolgáltatásokat, de ezt végül elvetették.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!